Bullpadel - Varumärkespresentation

Bakgrund

Bullpadel är ett spanskt padelmärke som har mer än 25 år på marknaden. Företaget ingår i en stor spansk industrigrupp med flera andra kända varumärken inom olika idrotter. Bullpadel är idag ett världsledande padelmärke som erbjuder ett fullsortiment för alla padelspelare. I sortimentet finns racketar för barn, juniorer (7-11 år) och vuxna för alla nivåer från nybörjare till avancerade spelare.

Racketar

De mest avancerade racketarna inom Pro Line har ett ytskikt av 100% kolfiber. Racketarna är också utrustade med systemet Vibradrive för att minska risken för padelarmbåge. De har också bredare handledsremmar och de inkluderar ett termofodral för att minska risken för temperaturskillnader.

Bullpadels mest avancerade racketmodeller Hack och Hack Control har ett nyutvecklat kolfiberytskikt av 18K. Detta betyder att det är 18000 kolfibertrådar per cm2 att jämföra med industristandarden 3K. Effekten blir att fler kolfibertrådar fångar upp bollen och kan slunga tillbaka den. Fördelen för spelaren är att det är ett mer responsivt och snabbare kolfiber än vad som vanligen används.

Toppmodellerna Vertex 2 och Vertex 2 Control har ett nyutvecklat ytskikt av 12K och har en ruggad yta som påminner lite om sandpapper. Det gör att bollkontakten blir något längre vilket många tycker känns skönare när man slicar bollen.

Några av racketmodellerna är också lättare och kan då heta ”W” som ”weight” (vikt) eller ”Light”. För spelare med tendens till padelarmbåge kan det vara värt att satsa på ett racket som väger lite mindre. Om det dessutom har ett inbyggt vibrationsskydd minskar risken för detta ytterligare. Ett populärt rack som väger lite mindre är Vertex 2 W

Bollar

Som padelföretag erbjuder också Bullpadel högkvalitativa bollar i form av Gold och Premium Pro. Dessa bollar är också officiella bollar för flera av de spanska regionala padelförbunden.

Skor och tillbehör

Självklart har Bullpadel ett sortiment som också omfattar skor som är speciellt framtagna för padel. Modellerna Hack Knit och Vertex är de senaste exemplen där den fiskbensmönstrade sulan som ger bra grepp är kompletterad med speciella rotationszoner då man inom padel ofta roterar i hörnen. I det stora padelsortimentet ingår även padelväskor, ryggsäckar, väskor, overgrips, ramskyddstejper och en del annat.

Sponsorskap

Som ledande padelmärke är också Bullpadel officiell sponsor till den profesionella padeltouren World Padel Tour (WPT). Sponsorskapet omfattar textil där Bullpadel erbjuder ett stort utbud av snygga och funktionella kläder av teknologiska material för både killar/herrar och tjejer/damer.

Bullpadel är också officiell sponsor sedan många år tillbaka av det Spanska Padelförbundet (FEP) och av en av padelns ledande ambassadörer Monte Carlo International Sports (MCIS).

Ledande padelspelare

Många av världens och Sveriges ledande padelspelare spelar med Bullpadel. Världstvåan Paquito Navarro och världstrean Maxi Sánchez på herrsidan och världssexan Cata Tenorio och nr 12 på WPT-rankingen Victoria Iglesias på damsidan är några av de kändaste spelarna.

Mer information

Läs mer på www.bullpadel.com och www.bullpadelsverige.se.