VÄRLDSNYHET: STIGA Sports tar klivet in i padelvärlden

STIGA Sports har investerat drygt ett års utvecklingsarbete bakom den spännande padelsatsningen. Klivet in i padelvärlden är ett naturligt steg för att kunna erbjuda kvalitetsprodukter inom ytterligare en racketsport. Satsningen som heter STIGA Padel står för racketar av högsta kvalitet som är anpassade för entusiastiska nybörjare, motionärer och även tävlingsspelare. 

STIGA Padel

Unikt samarbete

Padelson kan nu stolt presentera ett unikt samarbete med STIGA Sports i lanseringen av deras första padelkollektion där vi är en av ett fåtal utvalda återförsäljare. Vi på Padelson är imponerade av de handgjorda padelracketarna som är framtagna med stor omsorg och precision för att verkligen kunna leverera på banan. Vi tycker även att den stilrena, avskalade designen verkligen representerar det skandinaviska arvet.

Lång tradition 

STIGA har en lång och framgångsrik tradition av proffsprodukter inom bordtennis. STIGA Bordtennis grundades redan 1944 och mottot har sedan dess varit att alltid använda de allra bästa materialen och teknologierna som gör varje stomme till ett unikt hantverk, vilket lockar fram spelarens allra bästa egenskaper.

Racketmodeller

STIGA Sports padelracketar kommer i tre utföranden och samtliga racket är utvecklade tillsammans med Daniel Dios Zetterlind som är förbundskapten för svenska padellandslaget: 

  • ARC
    Ett lättspelat och förlåtande racket med stor sweetspot med mycket kontroll. Ett prisvärt racket för nybörjaren. Till produktsidan för STIGA ARC
  • ART
    Ett snabbt och välbalanserat racket med 3K kolfiber som ger hög fart utan att man förlorar kontrollen. Passar de flesta spelare från motionsnivå till tävling. Till produktsidan för STIGA ART
  • ACE
    Ett kraftfullt och responsivt racket med hela 24K kolfiber som skapar en oslagbar balans mellan fart, kontroll och känsla. För avancerade spelare och tävling. Till produktsidan för STIGA ACE

STIGA Padel kollektion 2019 

Sponsorsavtal med Emmie Ekdahl

STIGA Padel har också ingått ett sponsoravtal med landslagsspelaren Emmie Ekdahl, Linköping Padel Club. Emmie, som har en bakgrund inom tennisen, har gjort en raketkarriär inom den nya racketsporten och har på rekordtid etablerat sig i den absoluta Sverigetoppen.

STIGA Padel Ace Emmie

STIGA Padel racketteknologier

Frame
Ramarna på STIGA-racketarna är mycket stabila och tillverkade i 100 % kolfiber, vilket ger bra balans mellan kontroll och känsla samt minskar vibrationerna i handtaget.

Foam
Alla STIGA-racketar har en kärna av EVA-foam som ger en större sweetspot och kontroll i zonen för en maximal spelkänsla.

OptiSpot Central
En generös, förlåtande sweetspot som gör att du kan utnyttja hela racket.

Optispot Perform
En stor, välbalanserad sweetspot med förbättrad kontroll.

Optispot Pro
En avancerad sweetspot för ett racket med extra fart och känsla samt mer kraft i slagen även utanför centrum.

Control Touch
Två lager glasfiber i träffytan och kolfiberram för mycket goda spelegenskaper som ger dig full kontroll samtidigt som du får bra fart.

Diamond Touch
Kombinationen av fart, kontroll och känsla som tillsammans med mängden kolfibertrådar och rackets vikt skapar ett padelracket med en unik känsla med extra fart och stabilitet.

Carbon Total
3000 kolfibertrådar per cm2 skapar ett snabbt racket med en välbalanserad kolfiberkänsla som passar de flesta padelspelare.

Carbon Xtreme
24 000 kolfibertrådar per cm2 skapar ett riktigt snabbt, responsivt racket med en träffyta som ger mycket fart utan att du förlorar kontrollen.

OCS System
De små luftbubblorna inuti EVA-foamen bidrar till den optimala kombinationen av fart och kontroll i slaget.

STIGA Padel kollektion 2019 teknologier