RACKETTEST - Bullpadel 2020 års toppmodeller i kollektionen ProLine

Padelson.se har provspelat Bullpadels toppmodeller för 2020 aka ProLine. Bullpadels racketar håller även i år riktigt hög klass och som vanligt har Bullpadel lyckats väl med det kosmetiska då 2020-års modeller är precis lika snygga som man kan förvänta sig.


 
Nyhet #1 - Fler padelracketar i Proline-serien
Den största nyheten för i år är att Bullpadel utökat sin Proline-serie med tre nya toppmodeller: Hack Comfort, Vertex Comfort och Bullpadel Flow. Vi är mycket glada för dessa tillägg då skaran nu känns fulländad med padelracketar i alla former: rund form, droppform och diamantform samt även större variation i vikt och strävhet på racketytan än tidigare.
 
Nyhet #2 - Bullpadel Hack nu i droppform
Världsettan Paquito Navarros tävlingsracket, Bullpadel Hack 02 2020, har bytt form från Diamantform till Droppform. Vi tycker detta är mycket klokt då många av våra kunder efterfrågat Bullpadels toppmodeller i droppform, samt att skillnaderna mellan Hack och Vertex blir tydligare.

Nyhet #3 - Hesacore, även på Hack-serien
Förra året kom både Vertex och Vertex Control förmonterade med 2019-års stora greppsuccé: Hesacore Tour Grip. I år kommer återigen Vertex och Vertex Control med Hesacore men nu även Hack och Hack Control. Eftersom Hesacore blivit omåttligt populärt är det ett klokt val av Bullpadel att även förse Hack och Hack Control med Hesacore. Nu behöver inte längre Hack-älskarna ta jobbet med att montera Hesacore på sina padelracketar.

Byte av färger över modeller
Notera att 2019 var Bullpadel Vertex 02 svart med gul/grön/limefärgad Bullpadel-logga. För 2020 har Bullpadel Hack 02 2020 tagit över denna färg. År 2019 var Bullpadel Hack Control svart med blåfärgad logga. För 2020 har Bullpadel Vertex 02 Control 2020 tagit över denna färg. Att Bullpadel väljer att byta färg rakt över två modeller känns något förvirrande. Vi vill därför göra dig uppmärksam på att om du har testat ett Bullpadel 2019 och vill köpa motsvarigheten i 2020-årsmodell, utgå då helt och hållet från rackets namn och inte från dess färg.

Vikter
Precis som förra året så är Bullpadel Hack, Hack Ctrl, Vertex och Vertex Ctrl byggda för att kunna viktanpassas med populära Grip Custom Weigh och än mer populära Bullpadel Protector Custom Weight. Detta gör att man själv kan justera vikt och balans. Som testspelare Carl uttryckte det redan förra året ”så väljer man ju ett visst rack för dess egenskaper, men här har man även möjligheten att ytterligare anpassa racketen ännu mer efter vad man föredrar”.

Protector Custom Weight är 3 stycken metallplattor på 3 gram vardera som kan sättas på tre utvalda platser på ovan nämnda Bullpadel Pro Line racketar. Positionerna är klockan 10, 12 och 2.

Grip Custom Weight är en utbytbar bottenplugg på racket med 5 eller 10 gram högre vikt för att individuellt anpassa rackets vikt och balans. Passar också till ovan nämnda Bullpadel Pro Line-modeller.

Handledsremmen
Återigen kommer samtliga Bullpadels toppmodeller med handledsremmen som är tillverkat av ett bredare och skönare material i stället för det traditionella snöret. Detta tycker vi om och tycker att fler leverantörer borde efterlikna.

Bullpadel Pro Line 2020

Padelracketar som ingått i testet

Bullpadel Hack 02 2020
Bullpadel Hack 02 Control 2020
Bullpadel Hack Comfort 2020
Bullpadel Vertex 02 2020
Bullpadel Vertex 02 Control 2020
Bullpadel Vertex 02 Comfort 2020
Bullpadel Flow 2020

Padelracketar som ej ingått i testet
Bullpadel Vertex 02 W 2020

Testspelare

Carl: Bollsäker forehandspelare som gillar att hålla igång bollen och missar ytterst sällan. Ju fler gånger bollen går över nät desto mindre chans har du att vinna bollen mot Carl. Bra touch men kan även slå hårt vid bra lägen. Carl föredrar racketar med ruggade/finkorniga ytor då han vant sig vid att spela med dessa och upplever att de ger lite bättre grepp i bollen på slicen.
Paradslag: Djupa skurna volleys som knappt studsar, vilket gör det svårt för motståndaren att få tillbaka bollen i spel. 

Mattias: Före detta elitspelare i tennis. Extremt hårdslående backhandspelare som ofta avgör bollen framme vid nät med tunga volleys och smashar. Mycket få spelare som kan smasha lika hårt som Mattias.
Paradslag: Smash ut från buren!

Patrik
Dynamisk spelare som kan spela både forehand och backhand. Bra på att hitta öppningar, vinklar och gallret samt straffar dig med kraft och fart så fort han får läge. Spelar med mycket underskruv och sidskruv i volleyspelet. Bronspeng från veteran-SM i padel som främsta merit.
Paradslag: Vinklade volleys som studsar in i gallret.

Philip

Väldigt graciös spelare med ett rörelsemönster och teknik så som padeln ser ut i Spanien. Huserar för det mesta i forehandhörnet där han gör det jobbigt för de flesta spelare. Extremt kvick och snabb längst med väggar, efter smash och ut ur buren. Tävlar i högsta seriespelet i Göteborgsligorna.
Paradslag: Lobben!

Bullpadel Hack 02 2020 (droppform, slät yta)

Paquito Navarros nya tävlingsracket som i år bytt form från diamantform till droppform. Med droppformen upplever vi Hack som mer lättspelat än föregående års modeller. Detta gör självklart att Bullpadel Hack 2020 passar fler spelare än tidigare, vilket är positivt.

Med Hack 2020 fick vi mycket bra kontroll på volleyslag och grundslag. Vi fick även bra fart vid smash, dock ej lika bra tryck som med ett framtungt diamantformat rack såsom ”Bullpadel Hack Comfort 2020”. Patrik menar att med droppformen känns racket mer som ett runt rack fastän det är droppformat, vilket tyder på att Bullpadel Hack 2020 är sannerligen välbalanserat.

Samtliga testspelare var överens om att Bullpade Hack 2020 är ett riktigt bra allround rack, skönt rack med bra fart och kontroll och med riktigt snygg design också. Vi tyckte även att Hesacore-greppet blev väldigt bra med en grepplinda över på Hack.

Vi gillar att Hack 2020 med Protector Custom Weight och Grip Custom Weight har många möjligheter att sätta på vikter på toppen och sidorna av racket, samt att addera vikt vid bottenpluggen på handtaget. Detta gör att man har möjligheten att få den optimala balansen, något som faller väl ut för samtliga racketnördar där ute :)

På grund av Grip Custom Weight så har man satt snöret till handledsremmen på sidan av skaftet istället för att snöret kommer ut ifrån mitten av bottenpluggen. Patrik var den enda som störde sig lite på detta.  Övriga spelare kände inte att detta påverkade känslan i greppet överhuvudtaget.

Avslutningsvis kommenterar Carl att ”tidigare år har Vertex 02 varit min favorit i Bullpadels sortiment. I år föll dock Hack mig bäst i smaken då det levererade bra kontroll och väldigt bra fart i ett droppformat racket, samt att detta padelracket är mer lättspelat än tidigare. Grym design! Detta rack måste upplevas! 5/5.”

Bullpadel Hack 02 2020
Bullpadel Hack 02 2020

Bullpadel Hack 02 Control 2020 (rund form, slät yta)

Bullpadel Hack 02 Control 2020 är samma padelrack som världsettan Paquito Navarros tävlingsracket Bullpadel Hack 2020 men med rund form på rackethuvudet som lämpar sig för majoriteten av spelare eftersom sweetspot då sitter i mitten på racketen.

Extremt bra kontroll, vilket också framgår av produktnamnet. Runda formen är riktigt snäll mot armbåge och handled. Stabilt racket, välbyggt, lättspelat och med god precision, eller som Philip beskrev det ”Riktigt fin känsla i det placerande spelet. Tillräcklig fart trots den runda formen. Helt enkelt ett padelrack för den som söker något mer kontroll än i vanliga Hack.”

Hack Control 02 är definitivt det rack av samtliga testade som ger den bästa känslan i det placerande spelet.

Vissa spelare har tidigare upplevt Hack-modellerna som något stumma i jämförelse med Vertex. År 2020 har dock det gamla kolfibermaterialet 18K (18000 kolfibertrådar per cm2) ersatts av det nya kolfibret TRICARBON i Hack, vilket ger en skönare spelkänsla och gör att Hack-modellerna  inte längre känns stumma.

Bullpadel Hack 02 Control 2020

Bullpadel Hack 02 Control 2020

Bullpadel Hack Comfort 2020 (diamantform, slät yta)

Bullpadel Hack Comfort är en ny modellvariant för 2020 i Paquito Navarros Hack-serie. 5 gram lättare än övriga Hack-modeller. Eftersom ”vanliga” Bullpadel Hack bytt från diamantform till droppform i år är vi glada för alla gamla Hack-älskare att Comfort kommit till för de som föredrar ett Hack med diamantformad yta. Precis som övriga Hack-racketar, mer känsla och mindre stumhet än föregående år.
 
Testspelare Carl säger så här om tillskottet i Hack-skaran:”Diamantformat rack med bra kontroll. Ytan i detta rack ger bra fart i slagen men känns mer förlåtande för armbåge och axel. Ett prisvärt rack.”

Testspelare Patrik säger så här: ”Snygg design men inte riktigt lika designsnyggt som det gröna Hack 2020. Vanligtvis brukar jag inte gillar framtunga rack men just detta gillade jag mycket pga. av att det var lätthanterligt även vid försvar på marknivå och möjliggjorde att man därför snabbt kunde ställa om spelet och få slå overheadslag. Racket står emot bra framme på nät vid riktigt hårda grundslag från baslinjen där man inte behöver göra så mkt mer än att blocka slaget tillbaka. Med många andra rack kan det krävas en mindre/större rörelse för att få till samma volleyslag. Upplever också att det var lätthanterligt för stoppbollar, slicar och lobbar. Helt enkelt ett riktigt bra rack.”

Bullpadel Hack Comfort 2020

Bullpadel Hack Comfort 2020

Bullpadel Vertex 02 2020 (diamantform, sträv finkorning yta)

Bullpadel Vertex 02 2020 är Maxi Sánchez (The Shark) nya tävlingsracket. Bullpadels bästsäljare från tidigare år.

Mattias och Carl, som föredrar padelracketar med ruggade ytor, är mycket glada för att Vertex 02 och Vertex 02 Control fortsätter komma med ruggade ytor. I år känns det tom. som att Bullpadel har fått till den sandade/ruggade ytan ännu bättre för extra effekt. Mattias upplevde just att den sandade/ruggade ytan gav en extra effekt i de slicade slagen och samtidigt en enorm kraft i de vinnande slagen. Alla 4 testspelare var dock inte helt överens om detta. Philip upplevde inte att man fick mer spinn i slagen med den räfflade ytan, däremot instämde han att det blir en annan känsla med en räfflad yta. Som ni läsare vet så är detta ett omdiskuterat ämne och som vanligt kan konstateras att ruggat eller ej handlar mycket om tycke och smak. Gillar man ruggade ytor så är Bullpadel Vertex 02, Vertex 02 Control och Flow bra val, annars titta på övriga modeller i Bullpadels Proline-serie.
 
Trots att Bullpadel Vertex 02 2020 är diamantformat så känns det lätt och är smidigt vid handledsrörelser i både defensiven och offensiven. Vi upplever att Vertex kommer till sin rätt för duktiga spelare som "hittar" sweetspoten. När man gör det får man väldigt bra fart i racketen. Är man dock lite ”off” i träffen så är racket inte lika förlåtande som t.ex. Bullpadel Hack/Vertex 02 ctr/Vertex 02 comfort.

Eftersom Vertex 02 är ett rack för en toppspelare som spelar mkt power från baslinjen och nät och som hittar sweetspot utan problem, bör den glada motionären med många halvträffar titta på andra racketar än just Vertex 02.

Designen på nya Vertex 02 är riktigt snygg och som Philip uttryckte det ”Riktigt snygg design och man vill verkligen har detta racket i bagen”.

Precis som förra året kommer både Vertex och Vertex Control med mycket populära Hesacore grepp vars gummiliknande material i hexagonalt mönster  gör att vibrationerna minskar vid bollträffen, vilket minskar risken för tennisarmbåge. Efterrsom många spelare numera föredrar Hesacore på sina racketar är det ett bra val av Bullpadel att forsätta med Hesacore på Vertex och Vertex Ctrl. Vill man även ändra vikten på sitt Vertex/Vertex Control så går ju även det umärkt att göra med vikterna, både i handtaget och på toppen av racket. Ett tips för den duktiga spelare är att, med Bullpadel Protector Custom Weight, göra sitt Vertex mer framtungt för ytterligare mer fart.

Sammanfattat är Bullpadel Vertex 02, precis som förra året, ett riktigt vinnar-rack för den duktiga spelaren! Bullpadel blir definitivt Mattias segervapen för 2020!

Bullpadel Vertex 02 2020

Bullpadel Vertex 02 2020

Bullpadel Vertex Control 2020 (rund form, sträv finkorning  yta)

Precis som fjolårets modell så är det här Vertex Ctrl ett av de absolut snällaste racketarna mot arm och handled. Samma kontroll och känsla med den runda formen och återigen mycket lättspelat. Får man inte så mycket speltid som man önskar och det dröjer någon eller två veckor mellan passen så är man ändå redo för match efter inbollningen med detta racket. Ruggade ytan ger en behaglig känsla.

Vi upplever att årets modell är något hårdare/styvare än 2019 år modell. Detta är positivt och gör att man återigen påminns om omåttligt populära Vertex Control 2018, som också var lite hårdare än 2019 års modell.

Smashen i Vertex Ctrl 2020 biter bra för att vara ett runt racket. Gillar man att stå mycket vid bakplan och manövrera ut motståndaren med välplacerad slag ser vi detta racket som det definitiva förstahandsvalet. Designen är också grym, även om den till stor del är stulen från Bullpadel Hack Control 2019. Hack Ctrl 19 var ju mycket populär förra året och dess estetik tilltalade många kräsna köpare. Ett grymt Vertex Ctrl med ett fördelaktigt utseende kommer definitivt innebära en storsäljare även i år.

Carl sammanfattar Vertex Control 02 2020 så här: ”Även detta år ett stabilt rack som återigen levererar. Populariteten kommer hålla i sig. Bra effekt från den sandade/ruggade ytan. Även spännande att världsstjärnan Fede Chingotto valt att gå över från Hack Ctrl till Vertex Ctrl. 5/5.”
 
Så här säger Patrik om Vertex Control 02 2020: ”Bra fart men inte riktigt lika bra som de framtunga Bullpadel diamantracken. Kan dock bli bättre fart om man sätter tyngder i toppen. Mkt bra kontroll och racket känns och är lätthanterligt vid försvar runt marknivå och man kan därför snabbt gå till overhead. Mkt bra kontroll och känsla för undanläggningar och stoppbollar. Står emot bra vid hårda grundslag utan att man behöver sätta egen fart. Snyggt rack, Hesacore grepp och många möjligheter att ändra vikter i bottenpluggen och på toppen av racket för att göra det mer framtungt för mer fart. Riktigt bra första/andra racket då det är lättspelat med sweetspot i mitten. Allround, bra på volleys, stoppbollar, returer, smash. Racket passar allt från nybörjare/tjej/herr avancerad/elit nivå.”

Bullpadel Vertex Control 2020

Bullpadel Vertex Control 2020

Bullpadel Vertex Comfort 2020 (diamant, slät yta)

Bullpadel Vertex Comfort är en ny modellvariant för 2020 i den mycket omtyckta Vertex-serien. 5 gram lättare än vanliga Vertex och Vertex Crl. Bullpadel Vertex 02 Comfort är ett prisvärt toppracket som är diamantformat för bra kraft men utan att tappa kontroll. Passar duktiga motionärer och tävlingsspelare med offensiv spelstil. Används av storsmasharen Juan Tello på World Padel Tour.

Vi upplever att detta racket är ganska likt i känsla, fart och feel som "Hack Comfort" förutom att detta racket inte var lika framtungt och inte heller riktigt lika mycket fart i. På grund av detta så upplever vi därför Vertex Comfort som något snabbare i defensiven och vid snabba rörelser. Vertex Comfort påminner även en hel del om gul-gröna Hack 2020, helt enkelt ett mer prisvänligt alternativ men där man tappar alternativen med att justera vikt.

Precis som Hack Comfort så känns Vertex Comfort snällt för både armbåge/axlar för att vara ett diamantformat rack, dessutom väldigt bra kontroll för ett diamantformat padelracket. Även spännande att världsstjärnan och den hårdslående Juan Tello valt att gå över från Vertex02 till detta rack.

Bullpadel Vertex Comfort 2020

Bullpadel Vertex Comfort 2020

Bullpadel Flow 2020 (dropform, slät yta)

Bullpadel Flow är en helt ny modellvariant i Bullpadels kollektion för 2020. Det är ett hybridformat (dropp) racket som ger en bra balans mellan fart och kontroll. Det som utmärker detta padelrack är att det är ca 20-30 gram lättare än normalt och passar utmärkt till damspelare men även herrspelare som söker ett lite lättare padelrack. Används av mycket sevärda World Padel Tour spelaren Alejandra Salazar.

Bullpadel Flow var det padelrack i testet där åsikterna mellan testspelarna skiljde sig mest åt. Förmodligen har det med den betydligt lägre vikten att göra. Mattias och Carl upplevde farten i Flow som mycket god medan Patrik och Philip saknade farten och inte tyckte man fick mycket kraft gratis. Likaså tyckte Patrik att man fick bra kontroll om man har bra teknik men att Flow annars kan upplevas något fladdrigt. Övriga testspelare höll inte med om detta utan tyckte att Flow var stabilt i alla lägen och ett riktigt grymt och skönt droppformat padelrack.

Ytan på Flow är ruggad, men inte den finkorninga sandpappersliknande yta som finns på Vertex och Vertex Control. Ytan på Flow påminner istället om den ruggade yta som finns på många andra varumärkens modeller.

Vissa av våra kunder önskar att vi väger upp och väljer ut det lättaste racket vi har i lager av en viss modell. Vi har även sett att fler spelar väljer ett något lättare racket pga. problem med padelarmbåge. Således går kundens önskemål mot något lättare padelracketar varför vi tror att Bullpadel Flow kommer bli ett mycket populärt racketval för år 2020. Dessutom ligger priset lägre än för några av de andra toppmodellerna.

Vi tycker att Flow passar i stort sett alla spelare från kräsna nybörjare, duktiga spelare, killar/tjejer och den yngre spelaren.
 
Eftersom Flow inte är anpassade för att kunna använda Custom Protector Weight och Custom Grip Weight så vill vi tipsa om Tourna Lead Tape för att anpassa vikten på Flow och andra lättare racketar. Fördelen är att man kan sätta på mer och mer blytejp tills man hittar den optimala vikten och balansen i sitt racket. Testspelaren Mattias, som föredrar extremt framtunga racketar, har sedan länge placerat extra vikt vid klockan 12 för att göra sitt padelrack än mer framtungt.

Vi gissar att customization är något som mer och mer kommer i padelvärlden. Inom tennis så kommer de flesta proffsracketarna med en vikt runt 300 gram osträngade, där i stort sett alla spelare tillsätter blytejp på ramen under plastskydden samt silikon i handtaget för att optimera vikt och balans. Total viktökning brukar ligga runt 20 gram.

Bullpadel Flow 2020

Vilket racket vann testet?

Precis som i fotboll så är man duktig på olika saker och man spelar på olika nivåer. Därför väljer vi i år att sammanfatta vinnarna så här:
 
Vinnaren för (den):
- Extremt duktiga offensiva spelaren med bra träff: Bullpadel Vertex
- Alroundspelaren:  Definitivt Bullpadel Hack med nya droppformen
- Defensiva spelaren men som ändå tar nät när tillfälle ges. Bullpadel Vertex Control    
- Placerande spelaren: Bullpadel Hack Control
- Prismedvetna spelaren:  Bullpadel Vertex Comfort
- Kräsna motionären: Bullpadel Flow


Tack så mycket för att du läst vårt rackettest. Gillade du inlägget, dela det gärna på Facebook och Twitter genom att använda ikonerna!

Har du frågor du inte fått svar på ovan? Kontakta Padelson kundservice så hjälper vi dig vidare.

Vänligen,
Padelson.se