RACKETTEST – StarVie Raptor Pro 2020

Padelson.se har provspelat ett av de hetaste och mest efterfrågade padelracketarna på svenska marknaden just nu, nämligen StarVie Raptor Pro 2020. StarVie Raptor kom första gången 2019 och är nu inne på andra generationen. StarVie Raptor är utvecklat tillsammans med den argentinska WPT-spelaren Franco ''Stupa'' Stupaczuk. Racket är designmässigt mycket tilltalande och är utsmyckat med både Franco ''Stupa'' Stupaczuk autograf samt en raptor.

Testspelare
Carl:
Bollsäker forehandspelare som gillar att hålla igång bollen och missar ytterst sällan. Ju fler gånger bollen går över nät desto mindre chans har du att vinna bollen mot Carl. Bra touch men kan även slå hårt vid bra lägen. Carl föredrar racketar med ruggade/finkorniga ytor då han vant sig vid att spela med dessa och upplever att de ger lite bättre grepp i bollen på slicen.
Paradslag Carl: Djupa skurna volleys som knappt studsar, vilket gör det svårt för motståndaren att få tillbaka bollen i spel.

Gabriel: Spelande spelare med styrkor i volley och forehand. Föredrar placering och kontroll framför hårdhet. Gabriel har ingen tidigare racketbakgrund. Fann padeln för 2 år sedan och har sedan dag 1 spelat regelbundet ett par gånger i veckan. Trivs bäst med runda racketar med både kontroll och fart.
Paradslag Gabriel: Skruvade lobbar i motståndarens hörn.

Per: Mångårig tennisbakgrund med stabil volley och bra reaktionsförmåga vid nät. Tar varje chans som ges att ta över nätet. När motståndarna är framme på nät slår Per gärna låga slag för att tvinga motståndarna att lyfta sina volleys. Blir bollen sedan hög tar Per tillfället i akt och attackerar motståndet med beprövad taktik likt hans favoritspelare på WPT, Paquito Navarro.
Paradslag Per: Vinklade volleys som studsar in i gallret.

Mycket padelrack för pengarna får du i detta premiumrack från den spanska leverantören StarVie. StarVie Raptor Pro är ett runt padelracket. Många förknippar runda padelrack med mycket kontroll men där man förlorar fart jämfört med ett droppformat eller diamantformat racket. Detta stämmer inte in på StarVie Raptor då detta racket ger spelaren både bra fart och kontroll i sitt spel.

StarVie Raptor Pro 2020

Utlåtande Gabriel
Gabriel uttrycker det som att han får en bra skjuts i träffen utan att behöva ta i så mycket, något som både Carl och Per instämmer i. Gabriel fortsätter: ”Den mönstrade ytan med Starvie:s stjärnsymboler återfinns även på detta rack. Jag känner att jag får bra "bite" i bollen när jag vill slå bollen med skruv. Racket är även förhållandevis stumt i ytan, något som jag personligen tycker väldigt mycket om. Racket upplevs något mer topptungt än flera andra runda padelrack, därav farten man får med det också. Detta upplever jag däremot inte som något problem utan racket är lättmanövrerat och lättspelat för de flesta motionärer och bättre spelare som vill ha lite extra tryck i slagen utan att kompromissa med kontrollen.”

I serven fick Gabriel en väldigt bra känsla med racket. Han upplevde att han fick bra "bite" i bollen, vilket gjorde det svårt för motståndarna som hela tiden fick jobba väldigt lågt i returspelet. I det egna returspelet från motståndarnas serve upplevde Gabriel att han fick bra kontroll på bollen och det samtidigt var lätt att sätta lite extra tryck i bollen när så krävdes.

Utlåtande Carl
Carl säger följande om StarVie Raptor 2020. ”Ett av de bättre padelracken jag spelat med och jag förstår verkligen varför det är så populärt. Ett lyft från föregående år. Hård kärna. Bra kontroll. Jag har alltid haft lite svårt för medelbalans på runda padelrack men detta satt riktigt bra! Så bra kontroll men ett otroligt klipp i. Vill man ha ett runt rack med samma tryck som i diamant är detta racket mycket bra. Plus för ruggad yta också såklart.” Både Per och Carl är eniga om att StarVie:s padelracketar har en speciell känsla, lite som Head och Wilson var för sig utmärker sig på tennismarknaden.

Utlåtande Per
Per menar att det är tråkigt att tycka samma sak som alla andra men att han i det här fallet inte har något val. StarVie Raptor är ett topp-rack med både fart och kontroll och som ger bra bite i bollen och skön känsla i träffen. Framförallt upplevde Per en väldigt härlig kontroll och känsla i just volleyspelet där han med fördel kunde sätta lite extra bite i bollen ner i motståndarnas galler och hörn.

Smashen upplevde Per också som ett slag som var enkelt att genomföra med Starvie Raptor. Som både Gabriel och Carl sagt, så behöver man inte ta i alltför mycket utan får ändå ut väldigt bra tryck i slagen, och i smashen menar Per att detta gäller oavsett om du är en bra smashare eller ej.

Per avslutar ”Jag tycker om att spela med mycket vinklade volleys in i motståndarens galler och hörn. Detta racket passade min spelstil mycket bra och jag passerade både Carl och Gabriel ett flertal gånger med vinklade volleys in i galler och förbi. Detta är dock ingenting som varken Gabriel eller Carl kan (eller kanske vill) minnas :)

Är Starvie Raptor Pro 2020 något för dig så finns det att köpa på länken nedan. Passa även på att plocka med ett Starvie ramskydd. StarVie Protector röd blir riktigt snyggt på just StarVie Raptor!

StarVie Raptor Pro 2020
StarVie Protector röd