RACKETTEST - Babolat 2019 års toppmodeller i kollektionen Carbon

Padelson har provspelat Babolats toppmodeller för 2019. Babolats padelracketar var riktigt bra förra året och har nu höjt sig ytterligare en dimension med den nya borrkonstruktionen Hole Pattern System vilket innebär olika stora hål och och hål i ett nytt mönster som optimerats till de olika racketarnas form. Det märks att Babolat jobbat hårt med mängder av tester för att hitta den ultimata borrningen som medför en ökad kraftöverföringen och än bättre precision i slagen. Vi är även mycket nöjda med att Babolat uppgraderat Carbon-serien med ett droppformat racket då Babolat Revenge Carbon i stilrent mörkblått och svart har anslutit sig till Carbon-skaran!

Racketar som ingått i testet
Babolat Defiance Carbon 2019
Babolat Revenge Carbon 2019
Babolat Viper Carbon 2019

Testspelare

Carl: Bollsäker forehandspelare som gillar att hålla igång bollen och missar ytterst sällan. Ju fler gånger bollen går över nät desto mindre chans har du att vinna bollen mot Carl. Bra touch men kan även slå hårt vid bra lägen. Carl föredrar racketar med ruggade/finkorniga ytor då han vant sig vid att spela med dessa och upplever att de ger lite bättre grepp i bollen på slicen.
Paradslag: Djupa skurna volleys som knappt studsar vilket gör det svårt för motståndaren att få tillbaka bollen i spel. 

Rebecca: Extrem attackspelare på landslagsnivå som gillar att sätta mycket fart på bollen från backhandsidan. Har sina styrkor i volleyn och smashen. Fantastiskt touch i volleyn. Föredrar diamant- och droppformade racketar med hög vikt för att få extra utväxling i sina styrkor.
Paradslag: Kort stoppvolley med underskruv.

Per: Stabil volleyspelare med bra reaktionsförmåga vid nät. Tar varje chans som ges att ta över nätet. När motståndarna är framme på nät slår Per gärna låga slag för att tvinga motståndarna att lyfta sina volleys. Blir bollen sedan hög tar Per tillfället i akt och attackerar motståndet med beprövad taktik likt hans favoritspelare Paquito Navarro.
Paradslag: Vinklade volleys som studsar in i gallret.

Mattias: Extremt hårdslående backhandspelare som ofta avgör bollen framme vid nät med tunga volleys och smashar. Mycket få spelare som kan smasha lika hårt som Mattias.
Paradslag: Smash ut från buren!

Babolat Defiance Carbon 2019 (rund form)

Babolats toppmodell för maximal kontroll och precision. Den som söker efter ett padelracket som ger mycket bra kontroll ska absolut överväga ett Babolat Defiance Control i padelväskan. Få racketar kan genera den kontroll som detta racket ger. Det är mycket lättspelat och lätthanterligt tack vare en låg balans och stor sweetspot vilket gör att den som inte spelat så mycket ändå kan hantera detta toppracket likaså elitspelaren med en mer allround spelstil. För den som som gärna vill styra spelet med vinklar,  precisionsslag och välplacerade lobbar rekommenderar vi starkt detta padelracket.

Vi upplevde Defiance Carbon som mycket snällt mot armen och handleden. Med ett Babolat Definace Carbon kan du spela flera gånger i veckan utan att oroa dig för padelskador.

Babolat Defiance Carbon 2019
Babolat Defiance Carbon 2019

Babolat Revenge Carbon 2019 (droppform)

Revenge Carbon är ett nytt tillägg i Babolats 2019 års modellutbud av padelracketar. Det är droppformat och ger således en god balans mellan fart och kontroll. Detta innebär att racket passar en bred kategori av spelare. Revenge ligger som en hybrid mittemellan de andra två toppmodellerna där Viper Carbon är fokuserat på fart och Defiance Carbon fokuserar på kontroll.

Det tog inte många slag innan Carl ropade ut ”Grymt bra racket”. Ibland känner man verkligen direkt när man hittat vad man letat efter och där träffen i racket sitter precis där man föredrar att träffa. Vi upplevde att Babolat Revenge Carbon 2019 gav både bra kontroll och bra fart och faktiskt bättre fart än vad vi trodde innan testspelet påbörjades. Per som föredrar sandpappsliknande ytor menade att bettet var riktigt bra även om det är ganska glesa räfflor på Babolats racketar. Fördelen med räfflorna är ju också att de inte slits ut vid mycket spel som sandpappsliknande ytor kan göra.

På grund av sina egenskaper med både bra fart och kontroll är Revenge Carbon ett racket som kommer passa väldigt många spelare och vi tror att det här racket kommer bli mångas favorit under år 2019. En grym tillgång i Babolats sortiment!

Av de tre testade modellerna så var Revenge Carbon både Carls och Rebeccas förstahandsval och det råder stor sannolikhet att Carl spelar med Babolat i år. Sammanfattningsvis ett riktigt bra racket. Rebecca menar att Revenge Carbon gör sig bra på bild men att designen gör sig ännu snyggare när man tittar på racketen i verkligheten.

Babolat Revenge Carbon 2019
Babolat Revenge Carbon 2019

Babolat Viper Carbon 2019 (diamantform)

Babolats toppracket för offensivt spel som används av Juan Lebrón och Fernando Poggi på World Padel Tour. Viper Carbon är den mest kraftfulla modellen i Babolats kollektion med en otrolig explosivitet. Den diamantformade designen ger en sweetspot som är placerad högre upp i racket samt en balans som ligger långt fram. Detta passar den offensiva spelaren som gärna spelar ett kraftfullt spel med smash och avgörande slag.

Carl upplevde en bra respons i träffen och att bollen fick en grym kick (bra tryck). Per menade att detta är det stabilaste padelracket han testat vid nät som verkligen kunde stå emot riktigt hårda slag. Mattias stod och matade stenhårda grundslag mot Per på nät och Viper Carbon 2019 gav inte vika ett tum. Otroligt stabil träff med andra ord.

Generellt tyckte vi att detta racket är mycket allround för att vara ett diamantformat racket men samtidigt superbra vid nät! För den som tar varje chans att ta nät rekommenderas verkligen Babolat Viper Carbon 2019. Av de tre testade racketarna är detta förstahandsvalet för Per och Mattias mycket på grund av deras offensiva spelstil men också för att det är ett riktigt bra diamantformat padelrack som klarar spel på alla nivåer och positioner i banan.

Designen är ett stort plus. Vid en första anblick tyckte vi att det såg lite lustigt ut med de olika stora hålen. Dock vande man sig ganska snabbt och när man sedan tittade på en vanlig borrning så tycker man istället att den såg lustig ut så man vänjer sig snabbt.

Babolat Viper Carbon 2019
Babolat Viper Carbon 2019

Vilket padelrack vann testet?

Alla tre nya topp padelmodeller från Babolat är riktigt vassa. Per och Mattias valde Babolat Viper Carbon 2019 som sitt förstahandsval medan Carl och Rebecca valde Babolat Revenge Carbon 2019 som sitt förstahandsval  alltså en delad förstaplats mellan dessa två padelracketar. Samtliga spelare som varit med och demospelat racketarna har lång racketsportbakgrund och har även spelat padel i ett antal år. Hade spelare som inte hunnit spela lika mycket varit med och testat är vi övertygade om att många av dessa hade valt Babolat Defiance Carbon 2019 som sitt förstahandsval i detta rackettest, Defiance Carbon är liksom de övriga två toppmodellerna ett riktigt bra racket.

Lite-modeller också tillgängliga på padelson.se
Glöm inte att samtliga Babolats tre toppmodeller av padelracketar i Carbon-serien också finns som Lite-versioner. Lite-modellerna är 10-15 gram lättare än sina storebröder och något mindre påkostade. Lite-modellerna upplevs också som något mjukare och mer förlåtande vilket passar en bred kategori av motionärer på alla nivåer.
Babolat Defiance Lite 2019
Babolat Revenge Lite 2019
Babolat Viper Lite 2019

Tack till våra läsare
Padelson.se vill tacka dig för att du tagit del av vårt test av padelracketar. Dela gärna inlägget på sociala medier så fler få ta del av Babolats nyheter för 2019. Om du vill testa racketen själv, använd rabattkoden ”BABOLAT2019” för att få 5% rabatt på samtliga Babolats modeller för 2019 (gäller fram till Black weekend).

Har du frågor du inte fått svar på ovan? Kontakta Padelson kundservice så hjälper vi dig vidare.

Hälsningar
Padelson.se

Babolat Defiance Carbon 2019
Babolat Revenge Carbon 2019
Babolat Viper Carbon 2019
Babolat Defiance Lite 2019
Babolat Revenge Lite 2019
Babolat Viper Lite 2019