RACKETTEST - Bullpadel 2019 års toppmodeller i kollektionen ProLine

Padelson.se har provspelat Bullpadels toppmodeller för 2019 aka ProLine. Bullpadels racketar håller som vanligt riktigt hög klass och återigen har Bullpadel lyckats väl med det kosmetiska. Dessa racketar är otroligt snygga! Mycket spännande med de nya vikterna som fästs på rackterna och i skaftet. Vi är även positivt överraskade av Hesacore Tour Grip som Vertex-modellerna levereras med.

Racketar som ingått i testet

Bullpadel Hack 2019
Bullpadel Hack Control 2019
Bullpadel Vertex 02 2019
Bullpadel Vertex Control 2019

Tillbehör som ingått i testet

Bullpadel Protector Custom Weight
Bullpadel Grip Custom Weight
Hesacore Tour Grip

Testspelare

Carl: Bollsäker forehandspelare som gillar att hålla igång bollen och missar ytterst sällan. Ju fler gånger bollen går över nät desto mindre chans har du att vinna bollen mot Carl. Bra touch men kan även slå hårt vid bra lägen. Carl föredrar racketar med ruggade/finkorniga ytor då han vant sig vid att spela med dessa och upplever att de ger lite bättre grepp i bollen på slicen.
Paradslag: Djupa skurna volleys som knappt studsar vilket gör det svårt för motståndaren att få tillbaka bollen i spel.  

Rebecca: Extrem attackspelare på landslagsnivå som gillar att sätta mycket fart på bollen från backhandsidan. Har sina styrkor i volleyn och smashen. Fantastiskt touch i volleyn. Föredrar diamant- och droppformade racketar med hög vikt för att få extra utväxling i sina styrkor.
Paradslag: Kort stoppvolley med underskruv.

Per: Stabil volleyspelare med bra reaktionsförmåga vid nät. Tar varje chans som ges att ta över nätet. När motståndarna är framme på nät slår Per gärna låga slag för att tvinga motståndarna att lyfta sina volleys. Blir bollen sedan hög tar Per tillfället i akt och attackerar motståndet med beprövad taktik likt hans favoritspelare Paquito Navarro.
Paradslag: Vinklade volleys som studsar in i gallret.

Mattias: Extremt hårdslående backhandspelare som ofta avgör bollen framme vid nät med tunga volleys och smashar. Mycket få spelare som kan smasha lika hårt som Mattias.
Paradslag: Smash ut från buren!

 

Bullpadel Hack 2019 (diamantform)

Paquito Navarros nya tävlingsracket. Bra kontroll även om det är ett diamantformat racket. Stum träff enligt Carl, vilket är en fördel, som gör att man helt och hållet själv bestämmer vart bollen ska ta vägen. Mycket bra fart. Ett riktigt topp-racket enligt samtliga spelare. Både Per och Carl har vant sig vid racketar med räfflade ytor. Med detta racket kände dock inte Per att han saknade den räfflade ytan alls medans Carl gärna hade sett att även Bullpadel Hack 2019 hade gått att få med en räfflad yta. Liksom övriga racketar i testet så får Bullpadel Hack 5 stycken Padelson-loggor för sin snygga design som skrämmer upp motståndare från motionärsnivå till WPT-nivå!


Bullpadel Hack Control 2019 (rund form)

Extremt bra kontroll vilket framgår av produktnamnet. Runda formen är riktigt snäll mot armbåge och handled. Stabilt racket, lättspelat, god precision. Välbyggt och stabilt. Tillräcklig fart trots den runda formen. Per upplevde att det fanns en spänst i racketen som man sällan hittar hos andra racketar. Den runda formen lämpar sig för majoriteten av spelare eftersom sweetspot då sitter i mitten på racketen. Precis som Bullpadel Hack 2019 så upplever man en något stummare träff än hos Bullpadel Vertex 02 Control som är något mjukare, vilket kan bero på skillnaden i tätheten på kolfibern som ligger på 18K för Hackmodellerna och 12K för Vertexmodellerna.

Bullpadel Vertex 02 2019 (diamantform)

Maxi Sánchez (The Shark) nya tävlingsracket. 3 av 4 testspelare var helt eniga att detta racket är något unikt. Vissa diamantformade racketar känns klumpiga men Vertex 02 känns mycket lätthanterlig trots den diamantformade ytan. Det är lite som att fäktas med ett lätt svärd men som ändå ger tung effekt. Samtliga spelare har provat fjolårets modell som vi också tyckte om men som ibland från bakplan kunde upplevas som lite opålitligt och kunde sprida bollarna. Detta upplevs inte alls med denna uppdaterade version.

Carl och Per var mycket glada för att detta racket kommer med den sandpappsliknande ruggade ytan. Utlåtande från Per: ”Jag kände direkt vid första slaget att detta var något helt unikt. Vilken komfort och vilken känsla! Som att gå från att köra Skoda från 80-talet till att köra en sprillans ny Mercedes”. Diamantformen gav mycket bra effekt i smasharna så för den som behöver extra hjälp där finns nu ett verktyg för snabb leverans.


Bullpadel Vertex Control 2019 (rund form)

Precis som fjolårets modell så är det här racket ett av de absolut snällaste racketarna mot arm och handled. Samma kontroll och känsla med den runda formen och återigen mycket lättspelat. Får man inte så mycket speltid som man önskar och det dröjer någon eller två veckor mellan passen så är man ändå redo för match efter inbollningen med detta racket. Ruggade ytan ger en behaglig känsla.

Vi upplever att årets modell är något mjukare än fjolårets och smashen biter bra för att vara ett runt racket. Gillar man att stå mycket vid bakplan och manövrera ut motståndaren med välplacerad slag ser vi detta racket som det definitiva förstahandsvalet. Mattias utsåg detta racket som extremt snyggt i ljuset från strålkastarna där reflektionerna ger en tredimensionell effekt. Mattias menar att herrar ibland kan avskräckas från att köpa rosa-färgade racketar men i det här fallet tror han faktiskt helt tvärtom.


Vad vi tyckte om möjligheten att anpassa vikt och balans med Custom Protector Weight och Custom Grip Weight?

Protector Custom Weight är 3 stycken metallplattor på 3 gram vardera som kan sättas på tre utvalda platser på Bullpadels Pro Line toppmodeller. Positionerna är klockan 10, 12 och 2.

Grip Custom Weight är en utbytbar bottenplugg på racket med 5 eller 10 gram högre vikt för att individuellt anpassa rackets vikt och balans. Passar till Bullpadels Pro Line toppmodeller.

Carl: Mycket häftigt med vikterna och stor fördel att själv kunna justera vikt och balans. Man väljer ju ett visst rack för dess egenskaper men här har man även möjligheten att ytterligare anpassa racketen ännu mer efter vad man föredrar. Carl tyckte att Bullpadel Vertex och Bullpadel Hack (de dimantformade racketarna) gjorde sig ännu mer perfekta till hans individuella bollträff genom att sätta tyngder klockan 10 och 2. Gav lite grann av den kontroll som han tidigare saknat med diamantformade racketar.

Rebecka: Föredrar tunga racketar och älskade att hon på ett enkelt sätt kunde addera ytterligare vikt för att få ännu mer tryck i sina styrkor som är volley och smash.

Mattias: Mycket positivt! Bra att kunna justera vikt och balans. Mattias har använt blytejp, Tourna Lead Tape, sedan lång tid tillbaka på sina racketar men med Bullpadel Custom Weight får även den oerfarne användaren på ett enkelt sätt upp ögonen för att kunna modifiera ett rackets efter sin individuella spelstil. Mycket smidigt! Eftersom Mattias föredrar extremt framtunga racketar så placerar han gärna extra vikt vid klockan 12 vilket är en av positionerna för vikterna på Bullpadel ProLine 2019. Mattias tipsar om att man kan laborera med vikterna utomhus kontra inomhus och beroende på hur snabbt underlaget är. På en ny långsam bana vill man ha mer tryck på bollen och därmed vikter uppe på racketen. Likaså utomhus där bollen får mer luftmotstånd och därmed rör sig långsammare i luften. På en medelsnabb inomhusbana kanske man inte önskar några vikter alls.

Per: Också positiv. Gillade känslan när Bullpadel Vertex 02 Control och Bullpadel Hack Control fick lite extra tyngd kl. 10 och kl. 2. Då fick man ytterligare stabilitet och extra kraft i smashen som man saknade lite med föregående års modeller.

Samtliga testspelare: Vi testade att maximera vikterna på några av modellerna med 3*3 gram på ovandelen av padelracket och 10 gram i skaftet vilket blir totalt 19 gram adderat. Samtliga spelare var överens om att racketarna då blev alltför tunga och det var svårt att få upp bra svinghastighet samt att musklerna i armen snabbt blev trötta.

Som ett kul grej så myntade vi nya padelformer: Ett diamantracket med extra vikt i skaftet kallar vi numera för ett diamant-droppformat racket, ett runt format racket med vikter på ovandelen av racket kallar vi numera för ett rundformat dropp-racket :) Lite grann som Nya Gamla Ullevi fick sitt namn, ibland behöver det inte vara så svårt.

På grund av Grip Custom Weight så har man på Bullpadel ProLine 2019 satt snöret till handledsremmen på sidan av skaftet. Vid en första anblick så fick vi uppfattningen att detta skulle påverka hur greppet kändes. Efter testspelet var vi alla överens om att detta faktiskt inte påverkade känslan i greppet överhuvudtaget.
Vad tyckte vi om Hesacore Tour Grip?

Carl: Mycket bra! Känner att han ofta tappar greppet ute vid kanterna men upplever att problemet helt försvinner med Hesacore Tour Grip.

Rebecka: Fördrar efter testspel fortfarande vanligt traditionellt grepp.

Mattias: Trodde inte han skulle tycka om det alls men positivt överraskad. Kommer förmodligen gå över till Bullpadel Vertex 02 2019 och kommer definitivt inte att ersätta Hesacore med ett traditionellt grepp.

Per: Trodde inte att heller att han skulle tycka om det. Upplevde dock att Hesacoregreppet var riktigt skönt. Perfekt med vanlig overgrip-linda ovanpå. Tyckte att racketarna med Hesacore kändes mer ergonomiska och snälla mot armen.

Vilket racket vann testet?

Alla fyra nya topp-modeller från Bullpadel är riktigt bra. Tre av fyra spelare utsåg dock Bullpadel Vertex 02 till sitt förstahandsval. Vinnaren blev därmed Bullpadel Vertex 02 2019. 2018 blev Bullpadel Vertex 2 en storsäljare och det finns ingenting som pekar på att 2019 års modell inte skulle följa sin föregångare.

 

Carl

Rebecka

Per

Mattias

1

Vertex

Hack

Vertex

Vertex

2

Hack

Vertex

Hack Control

Hack

3

Vertex Control

Hack Control

Vertex Control

Vertex Control

4

Hack Control

Vertex Control

Hack

Hack Control


Vi tackar dig så mycket för att du läst hela vägen ner hit. Som ett tack så kan du använda rabattkoden ”BULLPADEL2019” vid utcheckning i kassan så dras 5% av från priset på samtliga nedan produkter (gäller fram till Black weekend).

Gillade du inlägget, dela det gärna på Facebook och Tvitter genom att använda ikonerna!

Har du frågor du inte fått svar på ovan? Kontakta Padelson kundservice så hjälper vi dig vidare.

Hälsningar
Padelson.se

Bullpadel Hack 2019
Bullpadel Hack Control 2019
Bullpadel Vertex 02 2019
Bullpadel Vertex Control 2019
Bullpadel Protector Custom Weight
Bullpadel Grip Custom Weight
Hesacore Tour Grip