Speltyper

Alla padelspelare vill ta poäng. Någon gång vill de alla bli STRIKERS.
Med ett nytt spelupplägg har vi arbetat för att låta spelare vara som de vill vara.
Vår analys av spelet och spelarna ledde till att vi identifierade tre anfallarprofiler.

 • Technical Striker - Millmetric Power
  Den TEKNISKA anfallaren vill driva spelet tack vare en perfekt teknisk och taktisk behärskning. Hans kraftfulla och välplacerade viboror och smash kommer att vara hans bästa vapen för att vinna poängen.
 • Air Striker - Maneuverable Power
  AIR-anfallaren vill flyga på banan och tar varje chans att gå till nätet. Hans snabbhet gör att han kan göra skillnad tack vare sina snabba slag som han inte kommer att tveka att utföra i förlängning.
 • Counter Striker - Controllable Power
  COUNTER-anfallaren strävar efter att vara ett bålverk för att tåla kommande skott med tålamod. Efter att ha kontrollerat spelet kommer han att kunna slå ut sina motståndare med ett starkt slag.

Racketväljare

Babolats racketkollektion för 2022 består av tre serier som passar olika spelnivåer. 

 • Viper - Explosive Power - För avancerade tävlingsspelare
  Den senaste generationenav Babolats racketar, en serie med de högsta prestationerna någonsin. Det perfekta svaret för spelare som letar efter extremt kraftfulla racketar för att förvåna sina motståndare.
  Visa alla rack i Viper-serien
 • Veron - Dynamic Power - För tävlingsspelare
  En helt ny typ av racket som använder den unika Carbon Flex-tekniken. Dessa racketar gör kraften i kolet tillgänglig för alla.
  Visa alla rack i Veron-serien
 • Vertuo - Easy Power - Motionär
  Den mjukaste versionen av denna nya generation av racketar. Perfekt anpassad för spelare som letar efter manövrerbara och toleranta racketar som ger kraft utan ansträngning.
  Visa alla rack i Vertuo-serien

 

Padel Story

Jag borde säga: "Padel är en ung sport, som bara har funnits i femtio år. Det är mer än en sport... det är ett sätt att leva.

Padel lägger till nya följare över hela världen varje dag. Och den har redan spelat i 80 länder över hela världen. Varför? För Padel skapar en gemenskap kring sporten och får dig att känna att du hör hemma där, delar dess värderingar och sätt att tänka. Babolat stödjer var och en av er genom att förstå era specifika behov, förutse utvecklingen i spelet från nybörjare till proffsspelare, vi utvecklar kvalitetsprodukter som får dig att spela bättre än någonsin, strålande på planen.

Vårt engagemang och internationella inflytande kommer att göra oss till ett nyckelmärke för padel. Vi vill stödja och främja sportens tillväxt och vi har vad som krävs för att uppnå vår ambition: En komplett utrustning (racketar, bollar, skor och kläder) som erbjuder en ny vision av spelet och verkliga fördelar för spelarna ; vår talang för innovation som är vår drivkraft och kommer att fortsätta förändra sportutrustningen under de kommande åren, vår breda marknadsexponering och kundrelation.

Partnerskap

 • Michelin
  Babolat och Michelin gick samman 2003 för att utveckla tennisskor. Michelin är en specialist på gummislitage och hanteringsprestanda, och utvecklar produkter tillsammans med sina FoU-team vid sitt Ladoux-center i Puy-de-Dôme, Frankrike. De arbetar också tillsammans med design och tillverkning av padelskor. Babolats sulor är utvecklade tillsammans med Michelin-forskare och inspirerade av rallydäck. Spelarprofil och gummislitbanas design och formulering är bland variationerna som gör styrkan hos Babolat skosulor.

 • Mondo
  Ett multinationellt designföretag som tillverkar och säljer konstgräs som används för padel. Tekniskt samarbete på sulan med målet att ta itu med hur effektivt skon interagerar med padelbanan för konstgräs.

 • APT Padel Tour

  Babolat and APT Padel Tour have signed a contract naming the French brand the official ball and footwear provider for the circuit.

Padel Team

Om Babolat

Babolat, som grundades 1875 i Lyon, Frankrike, är världens äldsta racketsportföretag. Varje dag strävar vi efter att förmedla all energi i spelet genom att förse varje spelare med utrustning perfekt anpassad för deras spel och dess övning, nöje och prestation.

Vi strävar efter att erbjuda det bästa inom varje segment, från tillfällig nybörjare till toppmästare. Babolats produkter inkluderar racketar, snören, skor, bollar, fjäderbollar, väskor, kläder, tillbehör och är designade och utvecklade för att låta varje spelare uttrycka sitt spel.

Eftersom vi lever och andas spelet, utvecklar vi ständigt för att ge racketsportspelare det bästa. 146 år ung är Babolat ett starkt varumärke för tennis, badminton och padel för dagens och morgondagens mästare.