Greppet är kontaktytan mellan din hand och padelracket. Många förbiser greppets betydelse för spelkapaciteten och spelar med originallindan utan att tänka mer på det. Nedan går vi igenom några viktiga saker att tänka på för att undvika skador och bli en bättre spelare med rätt grepp. 

Undvid skador

En av orsakerna till problem med armen och tennisarmbåge är ett dåligt grepp som gör att man spänner hand- och underarmsmusklerna mer än nödvändigt. När grepplindan blivit utsliten eller man svettas kompenserar man ofta med att hålla racket hårdare i handen. Padelson rekommenderar att använda svettband samt använda ett overgrip som byts med jämna mellanrum.

Bytesintervall för grepplinda

  • För motionärer är 6-8 timmars spel innan grepplindan skall bytas ett generellt riktmärke. Ofta märker man när effekten av en ny grepplinda avtagit på greppet samt att det syns när greppet slits. 
  • För tävlingsspelare är bytesintervallet högst individuellt där elitspelare kan byta innan varje match eller varje set eller mer sällan beroende på individuell preferens. 

Inne eller utomhusspel

Olika grepplindor har olika egenskaper och beroende på klimat och luftfuktighet är det smart att variera typ av grepplinda. För inomhusspel i vårt nordiska klimat passar en grepplinda med mycket klibbighet/"tacky" väldigt väl. För utomhusspel på sommaren eller i medelhavsländerna där man svettas mer än normalt rekommenderar vi en grepplinda som är speciellt framtagen för att inte kompromissa med greppet under svettiga förutsättningar. 

Tveka inte att kontakta oss för råd om vilka grepplindor som passar bäst för olika klimat och inne eller utomhusspel.

Visa alla grepplindor