Ett padelracket finns i olika prisklasser men ett premiumracket är en rejäl investering. Nedan tips hjälper till att förlänga livslängden på ditt padelracket. 

Använd ramskydd

Med ett ramskydd förlängs rackets livslängd genom att skydda mot rispningar och stötar. Ramskyddet klistras fast på övre delen av ditt padelrackets ram. Att ramen får en spricka när man slår i vägg, galler eller medspelare är en av de vanliga orsakerna till att ett padelracket behöver bytas ut.
Visa alla ramskydd

Förvara dina padelracketar i en padelväska

Med en padelväska så skyddar du dina padelracketar under transport. Väskorna har även utrymmen för skor, kläder och tillbehör som gör det enkelt att ha koll på din utrustning. En snygg väska gör att du ser proffsig ut och genast får respekt av dina motståndare.
Visa alla padelväskor

Plocka upp bollar på marken

I tennis fungerar det utmärkt att slå med racketens strängar mot bollar på marken för att plocka upp dessa. Gör du likadant med dina padelracketar får de påfrestningar som de inte är byggda för och du förkortar livslängden på dina racketar avsevärt. Var rädd om dina racketar och använd istället exempelvis metoden att fånga bollen mellan racketen och foten och föra den uppåt. Har du fotbollstalang så kan du ju även testa att göra som Rafael Nadal:
https://www.youtube.com/watch?v=j9vMd-yhwVQ